pay for assignmentpay for assignment je pomalu na ústupu a konec října se v Livignu nese ve znamení zahájení zimní sezóny. Protože nedostatek přírodního sněhu obzvlášť v předvánočním období se už pomalu stává tradicí, nastupuje umělé zasněžování.
20. října 2016 – otevření malého běžkařského okruhu
25.listopadu 2016 – začátek tradičních vánočních trhů
26.listopadu 2016 – plánované otevření vleků a lanovek
3. prosince 2016 – běžkařský závod La Sgambeda
Díky vysoké nadmořské výšce se v tomto období už teploty drží pod bodem mrazu, a tak nic nebrání výrobě technického sněhu. Podobně jako všechna ostatní lyžařská střediska i Livigno musí každoročně investovat do systémů umělého zasněžování. Přírodní vody je v místě dostatek, a tak se můžou sněžná děla a sprchy rozjet na plný výkon.
První malý běžkařský okruh (cca. 700 m) v samém centru Livigna se otevírá 20. října. Na jeho povrch byl využitý sníh, který byl celý rok uskladněný na hromadě izolované geotextilií a pilinami.
Livigno se tak v tuto dobu stává místem, kde trénují světové špičky běžeckého lyžování. Místních skvělých podmínek rádi využívají i čeští olympionici. Tento běžkařský okruh potom tvoří základ zimní běžkařské dráhy, na které se 3. prosince 2017 pojede slavný prolog běžkařského seriálu Visma Ski Classics. – La Sgambeda. Na start se postaví tisíce závodníků z celého světa a pokud nebudete na místě, přímý přenos můžete sledovat i na Čt Sport.
Koncem listopadu, konkrétně v pátek 25.11. se v Livignu otevřou tradiční vánoční trhy – Mercatini di Natale, které rozhodně stojí za návštěvu. Ceny ubytování v tuto dobu ještě nejsou nijak vysoké a tak můžete přijet nasát předvánoční atmosféru třeba jen na prodloužený víkend. Kromě skvělých zážitků si můžete domů odvézt i nějaké ty dárky, které díky místní bezcelní zóně můžete pořidit levněji než jinde.
Na 26. listopadu je plánováno otevření prvních sjezdovek. Které konkrétně to budou, závisí na počasí. V každém případě by se měla rozjet lanovka na Mottolino a Carosello.
facebookSledujte náš Facebook a budete mít aktuální informace z první ruky.